Placinte cu varza calita, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 5 Apr 2018 | 32181 vizualizari

 

De ceva timp imi doresc sa fac aceste placinte, pentru ca la noi nu s-au facut niciodata si chiar eram curioasa cum sunt la gust. Avand in butoi varza murata, am pregatit umplutura cu aceasta, desi se poate face si cu varza verde fara nici o problema. Se pot rumeni in ulei, aici este alegerea fiecaruia, dar eu prefer sa fac preparate prajite mai rar, asa ca am optat pentru a le coace. Ce bune au mai iesit si ce mult ne-au placut! Vi le recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 260 ml apa calduta
    • 7 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • 1 lingurita rasa sare
    • 3 linguri ulei
    Pentru umplutura:
    • 1/2 varza murata mica
    • 1 lingura ulei
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • marar uscat
    • cimbru uscat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza calita, de post:

Incepeti cu umplutura daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti bine de apa, apoi o tocati. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti varza. Amestecati, apoi o condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, putin cimbru si marar uscat. Cam jumatate de ora trebuie sa stea pe foc, timp in care mai adaugati putina apa si invartiti in ea din cand in cand.  La final lasati sa scada tot lichidul si o rumeniti usor. Cand este gata, o dati deoparte si o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, puneti drojdia, sarea, zaharul, amestecati. Turnati apa treptat si incepeti sa framantati, pana obtineti un aluat omogen. La final adaugati si uleiul, mai framantati pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca cam o ora la loc cald, ferit de curent. Ungeti cu putin ulei masa de lucru, rasturnati aluatul dospit si il impartiti in 7 bucati egale. Aplatizati putin cu mainile fiecare bucata de aluat, puneti o lingura de varza pe mijloc, apoi veniti cu toate marginile peste varza, formand o placintica. Cu un sucitor le intindeti usor. Incingeti o tigaie antiaderenta, coaceti placintele rand pe rand, pe ambele parti. Le scoateti pe un platou, apoi serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza calita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu cartofi condimentati